петак, 28. фебруар 2014.

PASULJ NA SVRĆIN NAČIN


Francuski pasulj
Pasulj pripremljen na ovaj način je izvrstan, kad god neznam šta da spremim za ručak a da je što jednostavnije ja se setim ovog pasulja.Kada sam bio u poseti u parizu pre dve godine zapazio sam da i francuzi pripremaju na ovaj način pasulj.



  • Potrebni sastojci :
  1. 400 gr belog pasulja
  2. 1 glavica crnog luka 
  3. 200 gr margarina
  4. 50 gr iseckanog peršuna
  5. sok od limuna 
  6. 2 struka mirođije
  7. veza zeleni
  8. so i biber

  • Priprema :
  • Pasulj potopite u hladnu vodu i ostavite da prenoći, a potom ga barite u posoljenoj vodi. Potom dodajte zelen, crni luk i mirođiju.Kada pasulj bude skuvan procedite ga i sipajte u sud u kome ste prethodno rastopili malo margarina.Potom pasulj stavite u rernu da se zapeče.U međuvremenu umutite  ostatak margarina, kašiku peršuna sa sokom od limuna u to dodajte so i biber.Kada se pasulj prohladi, ukrasite ga lopticama umućenog margarina i pospite iseckanim peršunom. PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар