- Potrebni sastojci za koru :
10 jaja
10 kašika šećera
250gr orasa
2 kašike prezle
1 limun
- Fil :
250 gr šećera
2 kašike griza
2 kašike brašna
1/2 mleka
vanilin šećer
250 gr putera
- Priprema :
U jednoj dubljoj činiji čvrsto umutiti belanca, pa dodati deset kašika šećera i žumanca jedno po jedno da se dobro umuti.U sve to dodati orase,prezlu,sok od limuna i malko nastrugane kore od limuna.Masu razdeliti u dva najbolje četvrtasta kalupa i peći na 250 stepeni. U jednoj šerpi dobro izmešati masu od šećera,griza i brašna u to dosuti vrelo mleko i dodati vanilin šećer.To sve zajedno kuvati uz neprekidno mešanje sve dok se fil zgusne,kada je gotovo skinuti sa vatre i mešati dok se ohladi.U ohlađeni fil umutiti puter i to mutiti sve dok fil pobeli.Kada je to sve gotovo nafilovati kore tortu ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар