среда, 19. фебруар 2014.

Svrćina - Papazjanija


Kada se zasitim svih jela  onda se setim naše stare dobre papazjanije,ona mi nemože nekako lako dosaditi.
Ovaj način pripremanja ovog jela je veoma jednostavan i vrlo je ukusan, ovako pripremljenoj papazjaniji neodoleva čak ni moja devojka koja nije baš ljubitelj jagnjećeg mesa. A mogu vam reći da ni sa junetinom nije loša papzjanija, pripremljena na ovaj način.
  • Potrebni sastojci : 

  1. 2kg jagnjetine
  2. 1kg  paprike
  3. 5 do 6 paradajza
  4. 1 kg  crnog luka
  5. 5 do 6 krompira
  6. 2 glavice belog luka
  7. par korena šargarepe
  8. 2 kašike masti
  9. sirće,so,biber i aleva paprika


  • Priprema :

U jednu dublju šerpu stavite mast,zatim dodajte jagnjeće meso prethodno isečeno na parčiće.Zatim dodajte šargarepu isečenu na kolutove,zatim papriku, paradajz, crni luk isečen na rebarca,krompir isečen na kriške,beli luk .zatim dodajte malo sirćeta ,so, biber, i alevu papriku po ukusu.Zatim to nalijte mlakom vodom tako da meso i povrće ogreznu.kuva se lagano na tihoj vatri oko 3 sata.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар