Sastojci
Za ćufte:
1/2 kg mlevenog mesaZa ćufte:
1 jaje
1 glavica luka sitno seckanog
1 češanj belog luka sitno seckan
2 kašike prezle
1 kašičica vegete
1 kašika ulja
so, biber, malo slatke crvene paprike
Za sos:
1/2 l soka od paradajza3 čaše vode
ulje
3 kašike brašna
so
kašika šećera
malo slatke crvene paprike
Priprema
Ćufte: Izmešajte sve gore navedene sastojke za ćufte i sve to ostavite najmanje pola sata u frižideru, potpm oblikujte loptice željene veličine.
Priprema sosa: Malo propržite brašna na ulju,potom dodajte paradajz sok, izmešajte i u sve to polako dodavajte vodu,potom začine. Čim to proključa, dodavajte jednu po jednu lopticu mesa, smanjite temperaturu i kuvajte na umerenoj vatri oko 40 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар