среда, 19. фебруар 2014.

Đuveč - na Svrćin način

Đuveč sa mesom

Ovo jedan jednostavan način za pripremanje ovog divnog jela, ovako pripremljen đuveč je nešto izvrsno.
Kada rešim da pripremim ovaj đuveč tada mi kroz glavu prođu raznorazni načini pripreme đuveča, ali dok spremam đuveč na ovaj način posebno uživam jer to je omiljeno jelo mojoj deci.Ovaj đuveč mi je nekako uvek iznad drugih načina pripremanja đuveča,probajte da ovako pripremite đuveč uživaćete sigurno .
  • Potrebni sastojci :


  1. meso,jagnjeće,teleće ili svinjsko
  2. 4 glavice crnog luka
  3. 3 krompira
  4. 6 zelenih paprika
  5. 1/2 paradajza
  6. šargarepu
  7. šoljica pirinča
  8. biber,so i peršunov list
  9. ulje



  • Priprema :

Dobro zagrejte ulje pa dodajte meso, prethodno isečeno na parčiće. potom dodajte isečen crni luk i dinstajte sa mesom na laganoj vatri.Kada vidite da je meso omekšalo, dodajte krompir isečen na kriške,šargarepu isečenu na kolutove,papriku,paradajz,pirinač, biber,so iperšunov list po ukusu. To sve nalijte toplom vodom  i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.Ukoliko vam je meso starije nevredi vam ga dinstati,već ga prethodno posebno skuvajte pa ga potom dodajte dinstanoj masi i to nalite supom u kojoj se meso kuvalo i stavite ga da se peče. Ovo je jedan izvrstan način za pripremu đuveča.Dok ovo budete spremali uživajte prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар